«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα...» Χρόνης Μίσσιος

24/3/11

Ο Σύλλογος Γυναικών Μεξιατών στο Πλατανόδασος του Σπερχειού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΞΙΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το περασμένο Σάββατο, ο Σύλλογος Γυναικών Μεξιατών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας που συμπίπτει με την πρώτη μέρα της άνοιξης, 21 Μαρτίου 2011, διοργάνωσε εκδήλωση σε χώρο του Πλατανόδασους Σπερχειού, στα διοικητικά όρια των Μεξιατών.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η [...]δημόσια έκφραση της απαίτησής μας για ένα δάσος απαλλαγμένο από τις απειλές που αντιμετωπίζει και τον συμβολικό καθαρισμό του από τα σκουπίδια και τα φυσίγγια των κυνηγών.

Το σύνθημά μας ήταν: «Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο Πλατανόδασος και το θέλουμε ελεύθερο από απειλές».

Συμμετείχαν: ο Δήμος Λαμίας, το Δασαρχείο Φθιώτιδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Υπάτης, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κομποτάδων, η ομάδα πολιτών «ΠΑΡΟΝΤΕΣ», ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, η Κίνηση «Μαλιακός SOS» και πολλοί κάτοικοι των χωριών της περιοχής.

Στο σημείο της εκδήλωσης, ο Δασάρχης Φθιώτιδας κ. Ν. Περδικάκης και ο Αντιδήμαρχος Λαμίας κ. Κ. Μουστάκας έγιναν δέκτες προτάσεων από τους ενεργοποιημένους φορείς και πολίτες, που αφορούν την προστασία της παραποτάμιας περιοχής, μεταξύ των γεφυρών Κομποτάδων και Λουτρών Υπάτης, στην οποία αναπτύσσεται ένα ανεκτίμητης αξίας φυσικό οικοσύστημα.

Τα σκουπίδια φορτώθηκαν σε αυτοκίνητο του Δήμου Λαμίας και μεταφέρθηκαν στον νόμιμο σκουπιδότοπο.

Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε με την εθελοντική παρουσία μας τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας για την προστασία της περιοχής και την ανάδειξή της σε περιαστικό πόλο δασικής αναψυχής, συνδυαζόμενη με πιθανές, συμβατές, ανθρώπινες δραστηριότητες.



Μεξιάτες 21 Μαρτίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: