«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα...» Χρόνης Μίσσιος

20/7/10

Το ΣτΕ σταματάει την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού λόγω των επιπτώσεων στο περιβάλλον

πηγή http://www.skai.gr/news/ 19/07/2010

Σταματάει η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού που συνδέει τα λιμάνια Πατρών και Καλαμάτας, στο τμήμα της λίμνης Καϊάφα, λόγω των επιπτώσεων στο περιβάλλον από το έργο.

Το ΣτΕ έκανε δεκτή αίτηση κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή της Οδού στη λίμνη Καϊάφα που εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000.

Το ΣτΕ έλαβε υπόψη του την προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές επιπτώσεις του έργου κατασκευής της Ιονίας Οδού στο περιβάλλον της λίμνης Καϊάφα. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα, με συνέπεια να τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: