«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα...» Χρόνης Μίσσιος

22/7/10

Καταγγελίες για παράνομη νυχτερινή μεταφορά υλικών

πηγή: http://www.lamiareport.gr

Καταγγελίες για παράνομη νυχτερινή μεταφορά υλικών για τα έργα που αφορούν στην κατασκευή του Ε65 έχουν γίνει στο LamiaReport καθώς επίσης και για παράνομη μεταφορά μεγάλων μηχανημάτων (οδοστρωτήρες, κ.λ.π.) τις νυχτερινές και μεταμεσονύχτιες ώρες.

Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι πάρα πολύ απλό. Ή λέμε μπράβο στους υπεύθυνους που τρέχουν επι 24ώρου βάσεως στο έργο για να τελειώσει γρήγορα, ή κάτι περίεργο και παράνομο συμβαίνει, αφού δεν είναι καθόλου φυσιολογικό, αυτές τις ώρες να μεταφέρονται υλικά και μηχανήματα.
Και επειδή στην Ελλάδα ζούμε, φυσικά καταλαβαίνουμε όλοι ότι ισχύει το δεύτερο σενάριο.

Μήπως λοιπόν τα αδρανή υλικά που μεταφέρουν είναι από αυθαίρετους και παράνομους "δανειοθαλάμους"? Τι λένε οι αρμόδιες υπηρεσίες γι' αυτό?
Είναι τυχαίο, που παντού ξεφυτρώνουν θέσεις εξόρυξης χωρίς άδειες και περιβαλλοντικές μελέτες? Μπορούν να μας απαντήσουν οι κατασκευάστριες εταιρείες, αλλά και οι υπηρεσίες, ποιά είναι η ανάγκη κάλυψης του έργου σε όγκο υλικών και από ποιούς νόμιμους "δανειοθαλάμους" καλύπτονται μέχρι τώρα?
Μήπως τα τεράστια μηχανήματα που μεταφέρονται αυτές τις ώρες, άκρως επικίνδυνο, στερούνται των απαραίτητων εγγράφων και αδειών? Αλήθεια αυτά, ποιός τα ελέγχει?

Τόσο οι κατασκευαστικές εταιρείες, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες, οφείλουν να απαντήσουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: